Pàgines

25 de febr. 2009

Ha caigut el Brau del Bruc


A la comarca del Montserratí, concretament al poble del Bruc, hi tenim l’últim brau espanyolista del Principat.
Un símbol que és objecte de rebuig per moltes catalanes i catalans. Tant és així, que de tombar-lo se’n ha fet tota una tradició. Ja que el famós “toro d’osborne” ha caigut cinc vegades ( contant aquesta última, la matinada de dimarts), a més dels nombrosos actes de sabotatge que ha rebut. En l’últim intent de tombar-lo, el passat mes de juliol, dos manresans van ser detinguts i posteriorment, al mes de desembre, jutjats per la justícia espanyola.
La sentència condemnatòria ha comportat una pena-multa de 192 eurus per cadascun dels joves amb el conseqüent risc d'entrar 8 dies a presó. Lluny de fer-nos enrere, la solidaritat ha trencat fronteres, unint a les comarques veïnes per mostrar suport als joves represaliats i el rebuig a la simbologia espanyola a la nostra terra.

Per això us convidem a la marxa unitària contra l'últim Toro d'Osborne del Principat el proper 7 de març a les 12:30 a la plaça de l'ajuntament de El Bruc.
------

Ahir a la matinada l'últim toro d'Osborne que quedava alçat a Catalunya i que estava al poble del Bruc, va tornar a caure.
Aquest s'enten com un acte de rebuig cap a aquest simbol, que va començar essent una tanca publicitaria per a una beguda alcoholica de la casa Osborne, i que ha esdev
ingut un simbol de l'espanya més rancia i feixista, ningú pot negar que aquest brau ha deixat de ser una icona publicitària, quan ens el trobem al mig d'estanqueres, o vengut com a record i simbologia espanyola per a turistes estrangers.
Molts catalans i catalanes, no volem aquest simbol en la nostra terra, i estem d'acord a tots aquest actes de sabotatge que pateix el Brau, entenem aquest com una simbologia espanyolista i en demanem la retirada del paisatge català, però com en molts altres casos a nosaltres no se'ns escolta, i mouen els fils els que tenen poder, fent el que més els convé o agrada.
Doncs aquí hi ha una de les moltes respostes que ja s'han donat, no el volem aquest simbol, no som Espanya, i no volem haver d'acceptar la seva simbologia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada