Pàgines

7 de gen. 2011

Les claus dels records

Les cançons ens traslladen a llocs que ens han fet viure, llocs que formen part de natres, situacions o persones que ens han marcat i que vulguem o no sempre ens acompanyaran.
Les cançons són la banda sonora de la nostra vida, i encara que passin anys, hi ha cançons, com olors, que et retornen a la infantesa, quan amb quatre anys la mare preparava els seus pastissos de patata dels diumenges, i sonaven a l'equip de música.
Les cançons et fan plorar i et fan riure, però també et fan pensar, més enllà de les seves lletres, pensar en el passat, ens els canvis que has viscut, els girs que has fet fins tornar a escoltar aquella cançó i perquè.
Són moltes les cançons que poden marcar, un musical preparat durant mesos, un concert on no t'atrevies a pujar a l'escenari, aquell petó enmig d'una festa que va canviar de la nit al dia, històries amb amics i excés d'alcohol, aquella vesprada en un terrat on una fada plorava tacant el cel, o aquella gerra d'aigua freda que et va caure en un dia assenyalat.
Les cançons ens acompanyen i ens transporten a llocs màgics que reviuen sota les melodies que teixeixen les seves notes, són les notes d'una vida en un moment concret, són la clau per mantenir en ordre els records.

3 comentaris:

  1. Hola!!
    He petat aquí després de visitar el blog de filosofia del Joker i he fet una ullada pel teu blog, i he llegit tmb aquesta última entrada! La veritat esq magradat mol la reflexió sobre les cançons...estic segur q una vida sense música no seria tal com la vivim, ens faltaria alguna cosa, allò q sona mentre passen les imatges pel davant cada cop q recordem quelcom...
    En fi... m'aniré passant ;)

    ResponElimina
  2. seria difícil imaginar la nostra vida sense la banda sonora que l'acompanya

    ResponElimina
  3. Doncs dec estar estranyota perquè ara m'ha donat per escoltar jotes valencianes...

    ResponElimina