Pàgines

24 de juny 2010

Sant Joan

Aquesta nit em cremat les pors, em cremat les hores de la millor manera, al compàs de les gralles i la música que ens han fet sentir lliures,i ens han permes somniar que algun dia aquesta terra també podrà volar.
Aquesta nit en les vostres cares he vist la il·lusió, les ganes de lluita, i les ansies de llibertat, un cop més he vist companys i amics saltant, cridant, ballant, celebrant la nostra festa, tots passejant l'estelada gegant pels carrers de la ciutat, tots onejant-la al vent, i fent sentir la nostra veu contra aquesta bandera forana que un any més continua a dalt de l'ajuntament.
La nit més màgica de l'any en la que podem sentir-nos bruixes tot gaudint del foc, i la tradicció, de la nostra cultura, i del nostre país. Fent allò que ens ve de gust, fent festa, perque en la lluita també hi cap la festa, i perque som un poble alegre i combatiu, que no s'arronsa, que celebra, que viu la festa i la lluita amb la mateixa intensitat i les mateixes ganes.
Aquesta nit me reafirmat en les meves idees, quan ballavem aquelles cançons amb les que vam descobrir que podiem pensar diferent, quan cridavem al vent, quan saltavem i creuavem les mirades, mirades sinceres de complicitat, amb desig. I es que un cop més he vist que hi ha molta gent, que van ser 7512 espurnes i que cada dia en seran més si continuem avançant, i estem decidits a caminar, a guanyar passos a la incultura, a la intolerancia, estem decidits a guanyar per més car que ens pugui costar.
Entre tots valtres m'he sentit recolzada i contenta, de ser conscient, de pensar, de poder cridar fort alçant el puny al vostre costat, de cantar els nostres himnes sense falta de microfons perque ja s'escolten les veus unides.
I com aquesta nit, n'hi hauran moltes, i totes les gaudiré i les viuré amb la mateixa força, perquè hi treballem i ens esforcem, per més que hi hagin problemes, i després val la pena veure com ve la gent, i gaudir de la festa.
Veure sortir el sol i pensar que algun dia deixarem d'esperar que aquesta terra que desperta sota la claror d'aquesta estrella algun dia sigui lliure i les flors floreixin més roges que mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada