Pàgines

11 d’abr. 2013

Guillem Agulló, Ni Oblit Ni Perdó!





L'11 d'abril d'ara farà 20 anys, un noi era assassinat a mans d'un grup feixista, provinent d'un barri valencià.
Tenia 18 anys i era de la localitat de Burjassot, volia passar les vacances de pasqua a Montanejos, un poble de l'Alt Millar, amb els seus amics. Però aquelles vacances es van convertir en un final.
Es deia Guillem Agulló i era militant de l'organització juvenil Maulets, i de l'organització antirracista, Sharp.
Un grup d'extrema dreta, “els de Marxalenes”, liderat per Pedro Cuevas qui aquella nit anava amb 4 joves més de la mateixa ideologia, es va tirar a sobre de la colla d'amics, per un pedaç que Guillem duia cosit al braç on posava “Nazis Fora”. Aquella matinada Guillem va ser apallissat i assassinat per uns intolerants feixistes que no accepten que les persones diguen el que pensen.
Li van llevar la vida i a tots nosaltres ens van llevar un company i un amic.
Dos dels seus companys també van ser ferits, però a Guillem li van clavar una navalla, que el va tocar de mort.

Avui, 20 anys després d'aquell 11 d'abril de 1993, tornem a fer memòria perquè el record de Guillem, està en tots nosaltres, i el seu assassí no ha pagat pel que va fer.
Pedro Cuevas, l'únic detingut per l'agressió i autor material dels fets, va ser condemnat a 14 anys en un judici l'any 1995, però tan sols va complir 4 anys de presó (del 1995-1998).
Anys després el 2007 es presentava com a cap de llista per grup d'Alianza Nacional a Chiva.

No és un cas aïllat, el de Guillem, molts altres també han mort per personatges d'extrema dreta, però la societat tendeix a oblidar ràpid aquests casos, o a confondre'ls amb baralles entre bandes davant la informació distorsionada dels mitjans.
Aquest va ser un assassinat polític, per unes idees i esque, encara avui, no es pot ni parlar ni pensar lliurement.
I és que, avui més que mai, tornen a sorgir comportament feixistes arreu del país, fomentant l'odi i la discriminació, en un moment de desestabilització com l'actual, on sembla que aquest sentiment de rebuig, i de superioritat envers la resta guanyi al sentit comú i l'ajuda mutua, al treball solidari i cooperatiu.
I per això, Guillem Agulló continua viu ens tots nosaltres, com totes les altres víctimes de la intolerància, en la lluita diària per una societat justa i lliure, on tothom tingui el mateix dret a viure!


------------

Fa temps que no s'activa aquest blog, es cert, però un dia com avui m'obliga a recuperar aquest escrit fet fa 5 anys, quan en feia 15 de l'assassinat de Guillem. 
Van voler silenciar uns quants, i en som més, molts més!
La memòria és la força que ens empeny a continuar la lluita! Per Guillem, per Pedró, per Carlos,per tants altres... ni un pas enrere contra el feixisme!
20 anys després la lluita continua!

1 comentari:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina