Pàgines

1 de febr. 2011

No es veu res

No pots dutxar-te tranquil·la, ni fer cua al supermercat, no pots mantenir una conversa dreta enmig del carrer, ni estar sola, no pots anar en bici, ni correr al matí, per tu és perillós, aixecar-te per cedir-li el lloc a la dona gran que et mira pensant, que els joves d'avui en dia ja no tenen modals, però ningú veu el que et passa, no tens cap part embenada, ni vas amb crosses o cadira de rodes, no tens una malformació o un retard en la parla, a simple vista ets una noia normal, però la teva vida, no pot ser normal, prepara-te l'esmorzar dreta a la cuina ja té un perill, ordenar els llibres a la prestatgeria és un esport de risc per a tu, fins i tot llevar-te de l'escriptori per anar al lavabo, aturar-te a contemplar un paisatge a la muntanya o esperar que l'amic amb el que has quedat arribi a la cantonada on sempre quedàveu i on no hi ha cap banc.
Ningú compren que cada cop que caus a terra el teu cos s'atura uns segons, fa un "reset" com un ordinador i tornes a començar, però no comences normal, el teu món estable dona voltes i no ets capaç de caminar recte, normalment una part o altra del cos et fa mal, i les cames t'aguanten poc, però això ningú o nota només tu, i donar explicacions es difícil i llarg, quan dius el nom, la gent s'estranya i ja no escolten més, massa complicat i estrany. No veus el dia en que desapareixerà, t'han dit mil cops que això amb el temps... amb quin temps? ja fa dos anys, ja són dos anys d'estar senyalada, la que es cau, la de les ambulàncies,  ja són molts més de dos anys, de metges i continua pressió a sobre, ara aquí ara allà, prova això, allò altre i res funciona, res ho arregla, i el temps passa i no desapareix, només vull saber, quan tornaré a ser normal, a poder ballar en un concert sense caure desplomada al terra.

1 comentari:

  1. Paciència preciosa. Ànims i paciència.
    P.D: Segur que cap iaia pensa que no tinguis modals. Segur que pensen: "clar que està cansat el jovent d'avui en dia! si no paren mai quiets!" :D

    ResponElimina